En az 400,000 usd değerinde gayrimenkul yatırımı ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık başvurusu
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
İLETİŞİM - info@oguztaspinar.com

En az 400,000 usd değerinde gayrimenkul yatırımı ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık başvurusu

En az 400,000 usd değerinde gayrimenkul yatırımı ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık başvurusu
(Kayıtlı yatırımcılarımıza, tüm evrak ücret ve işlem hizmetleri ücretsizdir, tüm bu hizmetler yatırım danışmanlık ve gayrimenkul alım komisyonunun içindedir.)

En az 400,000 usd değerinde gayrimenkul yatırımı ile Türk Vatandaşlığı sahibi olmak.

(Kayıtlı yatırımcılarımıza, tüm evrak ücret ve işlem hizmetleri ücretsizdir, tüm bu hizmetler yatırım danışmanlık ve gayrimenkul alım komisyonunun içindedir.)

 

 

      İyi bilinen, itibarlı ve tecrübeli bir arsa geliştirici olarak, yatırım fırsatlarının odağında yer alıyoruz ve oluşturuyoruz, özellikle yurt dışı yatırımcılarımıza, gayrimenkul yatırımı yolu ile vatandaşlık alım işlemlerinde hizmet veriyoruz, zamanla bu alanda da varolan piyasa kargaşa ve güven eksiklikleri sebebiyle, hiç aklımızda yokken yatırımcılarımıza kendimiz hizmet vermek zorunda kaldık, e tabi, asıl işimiz arsa ve gayrimenkul geliştirme olunca da bu işin evrak takibinden para kazanmayı hiç düşünmedik, dolayısıyla tapu harç ve işlemleri dışında yatırımcımızdan hiçbir masraf talebinde bulunmuyoruz. Siz yalnızca standart danışmanlık ücretini ve gayrimenkul alım komisyon bedeli ile, tapu masraflarını ödüyorsunuz, biz bütün bu işlemlerin takibini, evrak, avukatlık,noter vb. bütün ücretleri sizin için yapıyor, ücretsiz hediye ediyoruz

      Bizim danışmanlığımızda yatırım yapan ve fırsat avantajlarına sahip gayrimenkul alımında ise hem karlı bir yatırım yapmış oluyorsunuz ve zaten bize ödediğiniz ücretlerin fazlasını yatırımınızdan kazanmış oluyorsunuz hem de ücretsiz vatandaşlık başvurusu yapmış oluyorsunuz.

      Yaptığınız yatırım içerisinde bizden vatandaşlık başvurusu da istediğinizde, size hediye edilen işlemler ve işlemlerin yapılabilmesi için gerekli evraklar aşağıdadır.

      Minimum 400,000 tutarında ev, işyeri, arsa, fabrika, dükkan vb taşınmaz ile Türkiye'de vatandaşlık almak iki basamaktan oluşmaktadır.
Bunlar;
1- Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğündeki tapu işlemleri,  2- Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Gn. Müdürlüğü işlemleri

 

1- Tapu ve Kadastro işlemleri;

  • 18.09.2018 tarihinden sonra en az 400.000 Amerikan Doları veya karşılığı döviz ya da karşılığı Türk Lirası değerinde taşınmazı tapu kayıtlarına 3 yıl satılmaması şerhi konulmak kaydıyla satın alan yabancılar istisnai yoldan Türk vatandaşlığı kazanabilmektedir.

  • 400.000 Amerikan Doları değerinde taşınmaz/taşınmazları satın alarak 3 yıl satılmayacağına yönelik taahhütte bulunulması veya taşınmazın satışının vaat edildiğine dair noterden düzenlenen sözleşmenin 3 yıl süre ile devri ve terkini yapılmayacağı taahhüdünde bulunulması durumunda Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce vatandaşlık talebine esas belge niteliğinde “Uygunluk Belgesi” düzenlenir.

  • Uygunluk belgesini alan yabancılar, öncelikle İl Göç İdaresi Müdürlüğüne ikamet izni başvurusu ve sonrasında da Nüfus ve Vatandaşlık İşleri İl Müdürlüğüne vatandaşlık başvurusunda bulunur.

Buna göre işlem sırası şöyle olacaktır;

  1. En az 400,000 usd değerinde satın alınacak gayrimenkul bulunur ve anlaşması sağlanır. (Bir tek gayrimenkulün değeri 400,000 usd dan düşük ise birden fazla gayrimenkul alımı yapılabilir ve bunun aynı anda olması gerekmez.)

  2. Spk tarafından taşınmaz değerlemesi yapmaya yetkilendirilmiş ekspertiz şirketlerinden, ”taşınmaz değerleme raporu almak”

  3. Gerekli belgelerle tapu müdürlüğü'ne baş vurmak. (gerekli belgeler aşağıda belirtilmiştir)

  4. Tapu müdürlüğü'nce dekont, değerleme raporu ve beyan edilen değerlerin yönetmelikte aranan kriterlerde olup olmadığı kontrol edilir.

  5. Gerekli şartlar sağlanmış ise, tapu harcı ve döner sermaye bedeli sms yoluyla muhataba bildirilir ve ödenir.

  6. Sözleşmenin imzalanması için sms ile rabdevu zamanı bildirilir.

  7. İmzalar atılıp sözleşme tamamlandıktan sonra taşınmazın siciline 3 yıl satılamaz beyanı konur ve tapu senedi ilgilisine teslim edilir.

  8. İşlemin tamamlanmasından sonra tapu müdürlüğünce işlem belgeleri sistem üzerinden vatandaşlık başvurusuna yönelik “uygunluk belgesi” düzenlemek üzere genel müdürlük ya da bölge müdürlüğüne gönderilir.

  9. Gerekli kontroller yapıldıktan sonra düzenlenen “uygunluk belgesi” gereği için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'ne resmi yazı ile, bilgi için ise ilgilisine e- posta yolu ile gönderilir.

Gerekli Belgeler;

  1. Kimlik Belgesi veya Pasaport :Yabancıya ait ülke kimlik belgesi veya pasaport sunulur. (Gerektiğinde tercümesi ile birlikte) Kişinin uyrukluk durumunun tespit edilebilir olması gerekmektedir.

  2. Kimlik Bilgileri Beyanı Formu: Yabancı gerçek kişilerin her türlü tapu işlem başvurularında ilgilisi tarafından doldurulması ve imzalanması gerekmektedir.

  3. Fotoğraf : 1 adet biometrik fotoğraf

  4. İşlemde temsil var ise temsile ilişkin belge: Vekâletname, vasi kararı, yetki belgesi …vb (Yurt dışında düzenlenen vekâletname ile işlem yapılacaksa, tercümesiyle beraber vekâletnamenin aslı veya onaylı örneğinin sunulması gerekmektedir.)

  5. Satışa konu taşınmaza ait tapu senedi: Var olması halinde istenir

  6. Taşınmaza ait değerleme raporu: SPK veya TDUB'un resmi internet sitesinde yayınlanan değerlemeye yetkili kuruluşlardan alınmalıdır.

  7. Banka onaylı havale dekontları: Satış öncesi veya sonrası verilebilir.

  8. Zorunlu deprem sigortası poliçesi: Konut, işyeri vb. binalar için gereklidir.

  9. Yabancı kimlik numarası: Yabancı kimlik numarasının olmaması durumunda başvuru sırasında Tapu Müdürlüğünce tahsisi sağlanır.

  10. Yeminli tercüman: Türkçe bilmeyen taraf varsa gereklidir. (Bölge adli yargı adalet komisyonunca yetkilendirilmiş olmalıdır.)
     

2.Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü işlemleri;

Başvuruda İstenilen Belgeler:

Başvuru Formu (VAT-4),

2 Adet 50x60 mm boyutunda beyaz fonda, desensiz ICAO tarafından belirlenen ve makinede okunabilen biyometrik fotoğraf,

Kişinin hangi devlet vatandaşı olduğunu gösteren pasaport veya benzeri belge, vatansız ise temininin mümkün olması halinde buna ilişkin belge.

Medenî hal belgesi ve evli ise evlenme belgesi, boşanmış ise boşanma belgesi, dul ise eşine ait ölüm belgesi.

Kişinin kimlik bilgilerini gösteren doğum belgesi veya nüfus kayıt örneği gibi belge ve evli ise eş ve çocuklarının aile bağını kanıtlayan nüfus kayıt örneği veya benzeri belge.

Kişinin doğum tarihinin ay ve günü bulunmuyorsa, doğum tarihinin tamamlanması için ülkesinin yetkili makamlarından alınmış belge, belgenin temin edilememesi halinde ise 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 39 uncu maddesi gereğince işlem yapılmasını kabul ettiğine dair imzalı beyanı.

Hizmet bedelinin Maliye veznesine yatırıldığını gösteren makbuz.

Başvuru Değerlendirilmesinde dikkate alınması gerekenler :

Bakanlığın yazılı talimatı üzerine Türk vatandaşlığını istisnai olarak kazanması teklif edilen yabancı hakkında yurt içinde yerleşim yerinin bulunduğu valilik, yurt dışında ise dış temsilciliklerimiz tarafından başvuru belgelerinden oluşan vatandaşlık dosyası düzenlenir.

Posta yoluyla yapılan müracaatlar kabul edilmez.

Ergin olmayan veya ayırt etme gücünden yoksun bulunan kişilerin vatandaşlıkla ilgili başvuruları veli ya da vasileri tarafından yapılır.

Başvuru tarihi olarak kişinin form dilekçesinin müracaat makamınca evrak kaydına alındığı tarih esas alınır.  Yabancı makamlarca verilmiş olan resmi belgelerin tasdik işlemleri Nüfus Hizmetleri Uygulama Yönetmeliğin 59 uncu maddesine göre yapılır.

Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen yabancıların başvuru sırasında ibraz ettikleri yabancı makamlardan alınan diploma, pasaport gibi belgelerin Türkçe tercümeli ve noter tasdikli olması yeterlidir.

Gerekli görülen hallerde ikamet tezkerelerinin aslına uygunluğunun tasdiki il müdürlüklerince de yapılabilir.